Mivel foglalkozunk?

A Váradi András Alapítványt 2014. július 28­-án hozta létre az Együtt – a Korszakváltók Pártja (akkor még Együtt Magyarországért Alapítvány néven) abból a célból, hogy az közpolitikai szakmai támogatást nyújtson a párt működéséhez, valamint önállóan is társadalmi párbeszédet folytasson a magyar társadalom legégetőbb kérdéseiről és az azokra adható valódi megoldásokról. Az alapítvány és az Együtt vezetősége 2014. október 19­-én döntött Váradi András nevének felvétele mellett. Váradi András életével és munkásságával megtestesítette azt a szellemiséget, amelyet mindkét szervezet képvisel: felismerni a problémákat és igazságtalanságokat, a legnehezebb körülmények között is becsületes és alázatos erőfeszítéseket tenni, rengeteget dolgozni egy jobb élet megteremtése érdekében - magáért, a családjáért és a saját közösségeiért.

Az alapítvány alapvető feladata, hogy közpolitikai témákban támogassa a Együtt – a Korszakváltók Pártjának működését. Ezt közpolitikai elemzésekkel, megoldások kidolgozásával, szakmai konferenciák szervezésével és társadalmi kampányok folytatásával valósítja meg. Az alapítvány olyan jelentős témákra fókuszál, amelyek Magyarország legnagyobb problémáit jelentik, és amelyeken egy jobb kormányzással sokat kellene és lehetne javítani.

Az alapítvány feladata, hogy elismert hazai és az Együtt – a Korszakváltók Pártjához közeli szakértők tudását becsatornázza a párt közpolitikai véleményformálásába, a kialakított közpolitikai állásfoglalásokat, elképzeléseket és jó gyakorlatokat megismertesse a párt tagságával, szimpatizánsaival és a magyar választókkal is. A közpolitikai programok kialakításán túl az Alapítvány feladata, hogy a jó gyakorlatokat Magyarországon helyben, önerőből, a helyi emberekkel közösen meg is valósítsa.

Misszió

Minőség és párbeszéd // Hiszünk a magas fokú szakmai minőségben, a párbeszédben és az árkokon átívelő hidak építésében.

Nyitottság, problémamegoldás // Hisszük, hogy Magyarország problémái csak nyitott platformokon keresztül, élő közösségben oldhatóak meg.

Valódi, mélyebb megértés // Hisszük, hogy az ország válságtüneteinek azonosításánál mélyebbre menjünk, a valódi problémák feltárásával és megoldásával kell foglalkoznunk.

Közös, használható tudás // Hisszük, hogy a problémák megoldása során minden állampolgár által használható tudásnak kell keletkeznie, és az adott válaszoknak közérthetőeknek kell lenniük.

A helyi hősök köztünk járnak // Hisszük, hogy sok helyen már most is ott vannak a „helyi hősök” és helyi sikertörténetek, csak meg kell őket találnunk.

Munkatársaink

Spät Judit

Spät Judit

A Váradi András Kuratóriumának elnöke

Hajdu Nóra

Hajdu Nóra

Szakmai igazgató

Pataki Márton

Pataki Márton

a Kuratórium tagja, önkormányzati koordinátor

Kammerer Gábor

Kammerer Gábor

a Kuratórium tagja

Molnár Tibor

Molnár Tibor

a Kuratórium tagja

Névadónk

Egy magyar juhász, egy hétköznapi hős, egy igaz és végtelenül bátor ember.


Az alcsúti juhász. A legtöbben csak e néven ismerték Váradi Andrást, miután a Csákvári Állami Gazdaság területén évtizedek óta családja által művelt földjét a második Orbán­-kormány elvette, és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester nyerte el.

varadi_andras_felcsut_3

Az Együtt -­ a Korszakváltók Pártjának 2013­-ban lett tagja, majd hamarosan az Országos Politikai Tanács tagjává választották. Mindannyiunknak erőt és inspirációt adott törhetetlen optimizmusával és lehetetlent nem ismerő munkabírásával. A 2014­-es önkormányzati választáson elindult Alcsútdoboz polgármesteri székéért. A választás előestéjén, október 11-­én érte a halál. A Váradi András Alaptívány büszkén viseli nevét. Célunk, hogy méltók legyünk szellemiségéhez, és segítsük a hozzá hasonló bátor és igazságkereső emberek munkáját, valódi megoldásokat találjunk Magyarország helyi és országos problémáira.