Média

2014. október 19. HVG: Pápa Levente, az Együtt pártalapítványának kuratóriumi elnöke bejelentette: az országos politikai tanács döntése alapján közalapítványukat Váradi Andrásról, az önkormányzati választás előestéjén elhunyt polgármesterjelöltjükről nevezik el.

 

2015. február 14. HVG: Pápa Levente, az Együtt pártalapítványának, a Váradi András Alapítványnak az elnökeként a továbbiakban ide fogja fókuszálni energiáit, “a jövőre koncentrálva” szakpolitikai programok kidolgozásával foglalkoznak majd fokozott erővel. Ennek fő céljai elmondása szerint a munkaerőpiac, a létbiztonság és a közbiztonság kérdéseire adott adekvát válaszok.

 

 2015. március 23. Népszava: A rendszerváltás előtti állambiztonsági iratok hozzávetőleg fele semmisülhetett meg, a mágnesszalagokról azonban az ügynökök névsora jó eséllyel megismerhető, az viszont nem valószínű, hogy Moszkvában komoly magyar állambiztonsági dokumentáció lehet ­ hangzott el azon a hétfői budapesti konferencián, amelyen a téma szakértői, Rainer M. János és Ungváry Krisztián történészek beszélgettek.

 

2015. március 24. Népszabadság: Az állambiztonság története az iratmegsemmisítések története – állapította meg baljósan Rainer M. János történész az Együtt pártalapítványának konferenciáján. Azt mondta: a térségben szétnézve magyar különlegesség, hogy az állampárti titkosszolgálat iratanyaga rendkívül csonka és sérült.

 

2015. május 6. Napi.hu: Alapjaiban alakítaná át a magyar foglalkoztatáspolitikát az Együtt új szakmai vitairata. Az ellenzéki párt szerint mára a közmunkaprogram széles társadalmi csapda lett, amiből nincs vagy nagyon nehéz a kitörés. A program részeként megemelnék az álláskeresési támogatás idejét hat hónapra és új eszközökkel segítenék az álláskeresést.

 

2015. május 7. Mandiner: Társadalmi vitát akar a közmunkáról az Együtt, mivel szerintük a foglalkoztatási válság Magyarország egyik legnagyobb társadalmi és politikai problémája. Az Együtt szerint „a mai közmunkahelyzet egy csapdahelyzet”. Pápa Levente kiemelte: meg kell szüntetni a visszásságokat a közfoglalkoztatás rendszerében.

 

2015. május 7. Népszava: Értéket teremteni és tisztességesen megélni, ez a két cél az, ami mindannyiunkat nap mint nap motivál, amit mindannyian szeretnénk elérni. Ma Magyarországon azonban sokaknak nem adatik meg a lehetőség, hogy munkával és kitartással egyről a kettőre jussanak. Ezért a mai napon – Váradi András, alapítványunk névadója, az alcsútdobozi juhász születésének napján – a Váradi András Alapítvány és az Együtt vita- és programsorozatot indít annak érdekében, hogy a magyar emberek kiszabadulhassanak a munkanélküliség, a közmunka és a kilátástalanság csapdájából.

 

2015. június 19. Alfahír: Bár a közmunka-rendszer, illetve az arról szóló vita jelen állás szerint nem tartozik a legolvasottabb témák közé, ettől még a hazai munkaerőpiac meghatározó jelensége, hosszú éveken keresztül rendkívüli fontossággal fog bírni, és befolyásolja a közbeszédet. Ennek apropóján készítette el az Együtt és Váradi András Alapítvány a “Szerződés a valódi munkahelyekért” címet viselő tanulmányt, amelynek apropóján meg is hívták a hazai politika képviselőit is – egy vitára az MSZP-től a Jobbikig, mindenkit. 

 

 2015. június 19. HVG: Vitázni hívta az Együtt a többi pártot a közmunkáról, és meglepően nagy volt az összhang: szükség van a közfoglalkoztatásra, de a jelenlegi rendszer zsákutca. Ki így, ki úgy az elsődleges munkaerőpiacra vezetné vissza a munkanélkülieket, és a szociális ellátásokat is bővítenék, hogy megszűnjenek a rossz kényszerek. Azért a politkai adok­kapok sem maradt el.

 

2015. június 22. Népszabadság: Szerződést dolgozott ki a valódi munkahelyek érdekében a Váradi András Alapítvány és az EGYÜTT közpolitikai alapítványa. A napokban bemutatott program célja az, hogy a közmunka kilátástalanságra próbáljon megoldást keresni. Az álláskeresőket valódi, piacképes munkahelyekhez kellene juttatni, a közfoglalkoztatottak száma ugyanis egyre nő.

 

2015. szeptember 9. Index.hu: Konferenciát szervezett az Együtt a férfiak 40 év utáni nyugdíjazásáról, amelyről pár hónap múlva népszavazás is lehet. A szakszervezetek által feltett kérdés átrendezte a megszokott pártpolitikai viszonyokat. Ilyet se láttunk még, hogy a Fidesz és az Együtt közösen ostorozza az MSZP és a Jobbik által támogatott kérdést.

 

2015. szeptember 9. Portfolio.hu: A magyar nyugdíjrendszer helyzetéről és a férfiak negyven év munkaviszonya utáni lehetséges nyugdíjáról (Férfi40) rendezett szerdán konferenciát az Együtt szakpolitikai alapítványa, a Váradi András Alapítvány. A rendezvényen szakértők és politikusok beszéltek a témáról, olyan jelzők hangzottak el a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mint “rémisztő”, “felelőtlen” vagy “fenntarthatatlan”. A többség szerint a kezdeményezett Férfi40 program csak tovább rontana a helyzeten, ugyan az anyagi fedezetet elő lehetne teremteni, de azt az összeget hasznosabban kellene elkölteni.

 

2015. szeptember 10. Világgazdaság: Érdemi vitát kellene kezdeni a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos kérdésekről, és helyre tenni a statisztikai csúsztatásokat. Rugalmasabb megoldásokra, ugyanakkor a választás lehetőségének megadására volna szükség a nyugdíjba vonulás időpontjáról. Minél több embert – elsősorban a fiatalokat, és a kevésbé tehetőseket – kellene megtakarításra, öngondoskodásra ösztönözni állami úton – így foglalhatók össze a szakértők javaslatai, amelyek az Együtt szakpolitikai szervezetének, a Váradi András Alapítványnak a magyar nyugdíjrendszer helyzetéről és a férfiak negyven év munkaviszony utáni lehetséges nyugdíjáról rendezett konferenciáján hangzottak el.